RYGNING OG RØGGENER
__________________________________
 

Askebægre i gårdene

Bemærk der er opsat askebægre i alle fire gårde foran trapperne til vaskekældrene.

__________
Ingen rygning på trapperne

Husk, at den går ikke med at tænde en smøg på vej op eller ned ad trappen. Og fortæl dine gæster det. For der må slet ikke ryges på hoved- og køkkentrapper. Det har været forbudt at ryge på trappeopgange siden rygeloven (Lov om røgfri miljøer) blev indført i 2007, men mange er ikke klar over dette. 
__________
Ryg med omtanke
 
Der har desværre været tilfælde, hvor beboere (eller deres gæster) har smidt skodder ud af vinduet eller er gået ned i en af gårdene for at ryge og derefter har smidt skodderne på jorden. Vores gårde er ikke askebægre og småbørn risikerer forgiftning, hvis de får fat på skodderne.
Tætne sit hjem?
 
Man kan forsøge at begrænse mængden af tobaksrøg, der trænger ind i ens hjem ved at tætne revner og sprækker. Det kan være svært at finde ud af, hvor røgen trænger ind, men man kan prøve at lugte sig frem. Så ned på alle fire. 
Man kan forsøge at tætne sit hjem på forskellige måder:
Brug lugtfri, vandbaseret fugemasse og fugeskum samt metaltape til at tætne der, hvor rør går gennem vægge, gulv og loft
Bag fodpanelerne kan man tætne sammenføjningen mellem gulv og væg ved hjælp af fugemasse
Brug tætningslister til at tætne døre ud til trappeopgange.
Hvis røgen trænger ind via el-installationerne, så kontakt en elektriker, og spørg om ledningerne og stikkontakterne er korrekt monteret.
__________
God tone
 
Det kan kun anbefales, at man forsøger at løse problemer med røggener i en god tone ved at tage en snak med naboen, underboen eller overboen. Måske er han/hun slet ikke klar over, hvor meget røgen generer, og vil efterfølgende være parat til at ændre rygevaner, som f.eks. at ryge ved et åbent vindue.
Boligforeningen AAB - Afdeling 23 | Hjortøgade 5. st.th. | 2100 København Ø | Tlf.: 61 39 44 16 | afd23@aab.dk