METROEN
__________________________________


 
Metroen og Afdeling 23

Det største anlægsprojekt i København siden 2. verdenskrig - byggeriet af den 15.5 kilometer lange Cityring - lå ved vores dørtærskel. Nedgangen til stationen Poul Henningsens Plads ligger bag Jagtvejens biblioteket og åbnede søndag den 29. september 2019.
__________________________________
 
Hvem var P.H.?

Poul Henningsen - i folkemunde P.H. - var navnet på en dansk lysmager, arkitekt, revyforfatter, filminstruktør og samfundsrevser, der døde i 1967. Han var især kendt for PH-lampen, men også Koglen og Kuglen. Han var ateist, kirkehader, fortaler for seksuel frihed og modstander af unødvendige ornamenter på bygninger. I 1930'erne advarede PH mod nazismen og stalinismen, og i 1935 lavede han en meget omtalt dokumentarfilm, Danmarksfilmen, der skulle vise et hverdagsbillede af Danmark i 1930'erne. Læs mere om P.H. her.
Historie
 
I sommeren 2011 blev 17 byggepladser etableret rundt omkring i København. På byggepladserne bag de karakteristiske grønne 'Byen Hegn' og under jorden startede det største byggeri nogensinde. I 2013 blev tunnelboremaskinerne sendt afsted på deres underjordiske arbejde og fire år senere var alle 31 kilometer tunnel færdigudgravet.
Ca. otte år efter byggeriet gik i gang var hovedstadens 17 nye metrostationer endelig klar til at tage i mod passagerer.

 
__________________________________
 
Boligforeningen AAB - Afdeling 23 | Hjortøgade 5. st.th. | 2100 København Ø | Tlf.: 61 39 44 16 | afd23@aab.dk