AFFALDSSORTERING
___________________________
__________________________________
 
Affaldssortering 
Du skal sortere dit affald. Alt det affald, der smides ud i skraldespanden, ryger på forbrændingen og går op i røg. Meget af affaldet kan faktisk bruges igen, hvis det bliver sorteret, før det bliver smidt ud. 
  • Husholdningsaffaldet skal i de store containere i skraldehusene. Affaldsposerne skal ud til containerne når disse er kørt uden for porten om morgen og deres indhold skal hentes af skraldebilerne. Flere beboere smider affaldsposerne på jorden inden i skraldehusene, hvorefter vores ejendomsfunktionærer skal rydde dem op. Det er ikke rimeligt.
  • Container til glas m.m. Vis hensyn i de sene aftentimer - det larmer! 
  • Container til papir
  • Container til pap (dog ikke pizzabakker, da der kan være madrester i) Husk, at folde pappet sammen før du smider det ned i containeren, fjern plastik, flamingo og andet fra papkasserne, og luk containeren efter brug.
  • Beholder til brugte batterier. Større batterier, såsom bilbatterier, skal afleveres i storskraldhuset. Batterier indeholder tungmetallerne cadmium, kviksølv og bly. Hvis de brændes på forbrændingsanlægget, kommer en del af de giftige tungmetaller ud i vores luft og vand.
  • Container til småt elektronik såsom mobiltelefoner, tablets og fjernbetjeninger, lamper, elektriske tandbørster, barbermaskiner, stavblendere og skruemaskiner, elektronisk legetøj, bøger, postkort og sko med musik eller lys, osv. 
  • Container til plast (f.eks.dunke og flasker til vaskemidler, milde rengøringsprodukter, shampoo og creme, flasker til drikkeyoghurt og juice, bakker til frugt, grønt og flødeboller, bøtter og bægre til yoghurt, is, marmelade og andre fødevarer, ting som madkasser, tomme cd-hylstre og spande, osv.) 
  • Container til metal (aluminiumsdåser uden pant, konservesdåser fra madvarer, låg fra glasemballage, søm, skruer og værktøj som f.eks. hammer, skruetrækker og brækjern, bestik, stegepander og andre køkkenredskaber, opbevaringsdåser, tedåser og madkasser lavet af metal) 
  • Storskraldhuset i Langesund: Storskrald, større elektronik og farligt affald, samt el-pærere, lysstofrør, bilbatterier og større batterier. Farligt affald så som maling, kemikalier m.m. skal stilles ind i storskraldshuset foran eller ved siden af miljøskabet til venstre når man kommer ind. Miljøfarligt affald der står på miljøskabet vil ikke blive hentet, og dette af hensyn til skraldepersonalets sikkerhed.
__________
Hvor skal det smides ud?

Københavns Kommune har lavet en online guide hvor du kan finde ud af, hvad du skal gøre med dit affald. Indtast det affald du vil af med. Linket finder du
HER
 
Bioaffald

Beboerne har fået af Københavns Kommune en grøn spand og nedbrydelige poser, der kun skal bruges til bioaffald (madrester og lign.). Det skal smides ud i de containere hvor der står bioaffald på.

Har du brug for flere bioaffaldsposer? Så kan disse bestilles som privatperson via Københavns Kommunes hjemmeside
HER Disse kan også hentes på Afdelingskontoret.
__________
Storskrald 

Storskrald skal ikke efterlades i din gårds skraldehus, men skal stilles IND i storskraldehuset i Langesund. Og heller ikke ved siden af. (Nøglebrikken til din opgang m.m. passer til låsen i storskraldhuset).
Det er ikke ejendomsfunktionærenes arbejde at rydde op efter beboerne. Det er et stort ekstra arbejde for dem at flytte storskrald fra gårdene til storskraldhuset.

Hvad er storskrald? Det er dit kasserede indbo og det affald, der er for stort til at blive smidt ud som restaffald. Det kan f.eks. være kasserede møbler, elektronikaffald, maling, hårde hvidvarer, små mængder af byggeaffald, m.m. Det er IKKE trailere, motorcykler, knallerter, biler, campingvogne, lystbåde mv. samt dele heraf.
Skrald, kasserede møbler og andet inventar må ikke henstilles/efterlades på tørloftet eller i kældergangene, men skal anbringes i storskraldsrummet.
__________
Husorden om affald 
 
Af hygiejniske grunde skal fugtigt og vådt affald indpakkes i f.eks. avispapir eller plastpose, inden affaldet nedlægges i de af afdelingen opsatte containere. HUSK altid at lukke låget på den benyttede container. Aviser, blade, reklamer og lignende skal i de specielle papircontainere. Der er opstillet særlige containere til pap i alle gårde. Flasker og lignende sættes i skraldehus eller lægges i glascontainere opsat f.eks. på Christiansmindevej.
Større ting som skal køres væk, så som møbler og lignende skal sættes i den store skraldehus i ud for Langesund 6 og 5.
__________
Byggeaffald 

Det skal du selv bortskaffe. Det skal IKKE smides ud med storskrald eller i dit skraldehus med andet affald. Det skal køres til den nærmeste genbrugsstation som ligger på Borgervænget ved Svanemøllenstation.
__________________________________
 
Boligforeningen AAB - Afdeling 23 | Hjortøgade 5. st.th. | 2100 København Ø | Tlf.: 61 39 44 16 | afd23@aab.dk