DIN BOLIG:
Badeværelse og køkken

__________________________________


 
Opsætning af hårde hvidevarer

Ønsker du at installere vaskemaskine, tørretumbler eller opvaskemaskine i lejligheden, skal der søges om det på ejendomskontoret. Du skal udfylde en formular, som du afleverer på afdelingskontoret. Formularen findes herunder. 
Skal du have en opvaskemaskine eller vaskemaskine, skal du huske en
drypbakke under maskine HVIS nu uheldet er ude. Forskinkringen dækker ikke hvis du ikke har sådan en.
__________
Hvis vandet løber

Et rindende toilet kan være den største skurk med hensyn til vandforbrug (du kan se det løber når der er bevægelser i overfladen). Husk derfor at meddele ejendomskontoret med det samme, hvis du har en vandhane, der løber eller en utæt cisterne.

 
__________
Ballofix

Der er to slags ”ballofix” på badeværelser og køkken – dem med en kærv (til venstre med rød streg) og dem med et ”håndtag” (den til højre med grøn streg). Husk at dreje på den med håndtaget (til højre) i ny og næ, så man undgår at den sætter sig fast.
__________
Tilkalkede vandhaner
 
Manglende vandtryk kan skyldes, at vandhanernes pilatorer og brusehoved trænger til at blive renset for snavs/kalk. Rens din pelator – det lille filter, der sidder på for enden af din vandhane – ved at skrue "hovedet" af din vandhane og læg det i noget eddike (der har en kalkfjernende effekt) i nogle timer. Dit afløb og vandlås har også godt af at blive renset for hår og sæbe mindst to gange om året.
__________
To bruseforhæng

I de små badeværelser kan du med fordel hænge to badeforhæng op - et der beskytter døren og et der beskytter toilettet. I midten, mellem de to forhæng, har du så håndvasken og bruseren.
Rengøring af badeværelsetfliser

Det bedste er, at bruge eddike, eddikesyre og citronsyre til afkalkning. Andre afkalkningsmidler er fyldt med tilsætningsstoffer, der er skadelige både for sundheden og miljøet.
Jo mere kalk der er i dit badeværelse, jo kraftigere koncentrationen af eddikesyre er det nødvendigt at bruge, hvis kalken skal være let at få af. Normalt er en 18 procent eddikesyre fin til det meste. Den kan bruges, som den er, til kalkrande og i toilettet. Mens den kan fortyndes, hvis den f.eks. skal bruges på fliser, som ikke er særligt tilkalkede.
Fliserne er et særligt problem, når kalken skal af. For fugerne mellem fliserne kan ikke tåle eddike og andre former for syre. Du kan klare problemet ved at skylle fugerne, så de bliver mættet med vand. Så kan de ikke opsuge syren.
Og hvad angår snavs i fugerne, er den bedste løsning: Universalrengøring, en skuresvamp og en god portion knofedt.


Tåler syren i eddikesyre, citronsyre og andre former for kalkfjerner: Håndvaske og toiletter af porcelæn, fliser og klinker (men IKKE ikke fugerne imellem), nogle vandhaner og armaturer (men IKKE alle), brusekabiner af polystyren, badekar og håndvaske af akryl og quaryl (en blanding af akryl og kvarts), glas.
Tåler ikke syre: Marmor, skifer og andre natursten, terrazzo, emaljerede overflader, f.eks. i badekar, fuger mellem fliser og gulvklinker.

Og for at slippe for at skulle afkalke for ofte, kan du tørre overfladerne af og evt. åbne vinduet hver gang du har været i bad.
__________
Bor mellem fliserne

Skal du bore i badeværelset, så bor i fugerne MELLEM fliserne. Hvis du borer i selve flisen risikere du, at den flækker og skal erstattes.
__________
Nyt køkken?

Overvejer du, at få dig et nyt køkken. Så kan du læse mere om det
HER. Tag fat i Afdelingsbestyrelsen hvis du lejer med tanken. 
__________________________________
 
Boligforeningen AAB - Afdeling 23 | Hjortøgade 5. st.th. | 2100 København Ø | Tlf.: 61 39 44 16 | afd23@aab.dk